Ons museum is afhankelijk van vrijwillige inzet van mensen en donaties in goederen en geld. Wil jij ons helpen? Dat vinden we geweldig! Lees hieronder verder over hoe je dat zou kunnen doen.

Geld is heel handig. Je kunt het ruilen voor spullen en diensten. Zoals brood bij de bakker. Of iemand die je tuin komt aanharken.

Wij gebruiken het bijvoorbeeld om elektriciteit van te betalen. En om ons museum nog mooier en interessanter te maken.

Wil je ons helpen door een financiële bijdrage te doen? Dat zouden we waanzinnig vinden. Onze ANBI status maakt dat nét wat aantrekkelijker. Lees voor meer informatie onze artikelen over giften en nalaten. Of neem even contact met ons op!

Ons doel is om het verhaal van de ontwikkeling van de aarde te vertellen. Dat doen wij aan de hand van kleine stukjes van het verhaal: Fossielen, Mineralen en andere objecten. Heb jij ook een dergelijk stukje (of zelfs meerdere stukjes) van dat verhaal en wil je dat het bijdraagt aan het doorvertellen ervan? Dan kunnen wij het misschien opnemen in onze collectie. Afhankelijk van wat het is, en in welke staat het is. Neem even contact met ons op, of leest eerst meer over onze criteria.

Natuurlijke object(en) schenken:

Wilt u één of meer objecten, of misschien wel uw complete privé collectie schenken aan het museum, dan kunt contact opnemen met: een van onze conservatoren (Harrie de Koning: 06 24122912 of Wouter Wildenberg 06 16719557) of via e-mail: harrie@museumdeoersprong.nl

Graag willen wij onderstaande mensen nogmaals bedanken voor hun schenkingen.

De heer Bon – Aalsmeer – Ammoniet in matrix – Frankrijk
De heer Kooistra – Haarlem Voorpoot van een steppenwisent – Lith
Familie Drost – Ophemert – Artefacten en gesteenten
Familie Groen – Tiel – Fossielhout en gastropoden
Familie Swanen – Culemborg – Neolithische steenbijl – Costa Rica
Familie Aafjes – Ophemert – Fossiele algen – Nieuw Zeeland
Familie Hagenaars – Geldermalsen – Uilen, Archeologica en bijzondere mollusken
Familie Wolf – Geldermalsen – Petoskey Stone – Lake Michigan – Artefacten – Ontario –
Familie de Jong – Rhenoy – Drie slangenhuiden
De heer Faassen – Waardenburg – Menselijke botstukken
Joke Stomps – Ruurlo – diverse dierenschedels en -botten

Tijd is een kostbaar goed. We hebben er vaak te weinig van. Daarom is het belangrijk dat je keuzes maakt over waar je je tijd in steekt. Dat kunnen familie, vrienden of werk zijn. Maar ook dingen die je gewoon leuk vindt om te doen, waar je energie van krijgt en geïnspireerd door raakt.

Mocht je nou enorm lol hebben in dingen als:

  • Mensen rondleiden
  • Fotograferen
  • Social media beheren
  • Klusjes doen
  • Verhalen schrijven

Dan kunnen we misschien wat voor elkaar betekenen. Gewoon, omdat het leuk is. Maar ook om je te ontwikkelen op de gebieden die je interesseren.

Neem gewoon eens contact op, dan drinken we een kop koffie en hebben we het er samen over.