Nieuwe expositie Natuurhistorisch Museum De Oersprong

Met het museumseizoen 2020 opent het Natuurhistorisch Museum De Oersprong in Waardenburg haar poorten op een nader te bepalen datum…

Als voortzetting van de succesvolle voorgaande jaren hebben het bestuur en vrijwilligers van het museum gekozen voor het opnieuw exposeren van de topstukken uit 2019.

Laat je verrassen door de aanwezigheid van veel fossielen opgegraven in Dorset,
Zuid Engeland, de replica van de Australopithecus africanus, de schedel van een
Homo sapiens en vele andere objecten.

Ook “het rariteitenkabinet” – ofwel “wunderkammer” geheten – is weer opgezet om een indruk te krijgen hoe natuurvorsers in het verleden hun objecten etaleerden.
Ook is er de prachtige aanwinst van de ichthyosaurus geplaatst boven het rariteitenkabinet.

De afgelopen winter is hard gewerkt aan het plaatsen van een levensgrootte mammoet tegen een van de wanden van het museum. De 2-dimensionale presentatie geeft precies aan hoe dit enorme dier er uit heeft gezien en reikt tot de eerste verdieping van het museum.
Een machtig schouwspel dat verlevendigd wordt door echte mammoet- en andere botten uit de pleistoceen periode.

Ook nieuw is de presentatie over Doggersland, genoemd naar het gebied in de Noordzee. Laat je meeslepen door de trek van primitieve mensen uit Afrika naar andere werelddelen
en zie hoe de migratie tot stand is gekomen.

Tot slot is de website van het museum totaal vernieuwd. Naast een meer eigentijds design
is het ook makkelijk navigeren naar de verschillende onderdelen van de site.

Het museum is gelegen aan De Waalbandijk 12 te Waardenburg en is van april t/m oktober op zaterdagen en zondagen geopend van 11.00 t/m 17.00 uur. Geschikt als uitje voor jong en oud en gelegen in het fantastische decor van de hoge dijk met uiterwaarden.
Op het terras kan je frisdrank bestellen en de koffie en/of thee is – bijna – klaar.