Fossielen, mineralen, gesteenten en zoölogische preparaten vertellen ons veel over de historie van onze aarde.  Aan de hand van een geologische tijdschaal geven we je een beeld van alle geologische tijdperken (van Precambrium tot en met het huidige Holoceen).

In tijd gemeten overbrug je in ons museum zomaar 3 miljard jaar (tijdsverloop tussen de ouderdom van de eerste eencellige en hedendaagse zoogdier).

Onze collectie is grotendeels samengesteld uit fossielen, maar we laten ook mineralen, gesteenten en opgezette dieren zien.  Daarnaast hebben we een aantal gebruiksvoorwerpen gemaakt van vuursteen door mensen uit de steentijd.
De objecten uit onze collectie zijn voor een groot deel afkomstig uit de privéverzamelingen van onze bestuursleden. Verder kopen, krijgen en lenen we dingen die we laten zien.

Omdat we dol zijn op avontuur, gaan we elk jaar op expeditie om nieuwe fossielen en mineralen te vinden.

Voor leerlingen uit groep 8 hebben wij een leuke en leerzame presentatie ontwikkeld. Aan de hand van beeldmateriaal, fysieke hulpmiddelen en échte fossielen geven we de kinderen een beeld van de geschiedenis van de natuur. We beginnen bij de geboorte van ons zonnestelsel en gaan via het ontstaan van de Aarde naar de ontwikkeling van planten, dieren en uiteindelijk mensen.

• Hans Piek
    Hans Piek Bestuurslid - Voorzitter